Hungrig som en varg

Nu har jag helg från pluggeriet. Gött mos! Och imorgon ska jag få jobba med riktiga barn - på riktigt! Som jag har saknat det. Värdegrunder, normer, hållbar utveckling och läroplaner i all ära men det är ju ändå för baaarnens skull man sitter där och nöter. Och litegranna för pengarna och självutveckling. ^^, Vi hade en ganska svängig biltur hem. Towe pratade tyska och vi skrattade så vi dog - näst intill. Sen hamnade vi på Sauli och andra bortgågna. Men höjdpunkten var iaf Towes låssasprat med studievägledaren.

Nu ska jag värma lite fiskgratäng och försöka få tag på Jonas som inte svarar när man ringer tillbaks. Hej faderullan!

Våga vitsa i bilen

-
Vilken textförfattare skrev kampsongen till Rallylandslaget?
-
Ingela "ko-pling" Forsman.
-

Vildsvinsjakt

Jag såg en varningsskylt för vildsvin på vägen mot Norrtälje. Och dessutom en massa bilar parkerade vi vägkanten - förmodligen innehållande en bunt vildsvinsjägare. *mums*

Idag har jag $penderat en sjuhelsikes massa pengar. Jag har palsam som räcker två månader framåt. Och då konsumerar jag ändå rätt så jävla mycket palsam per palsamering. Jag hittade också inpackningar från Mood. Det blev jag lycklig över. Jag köpte en skrivare också, den var sådär lagom dyr.

Nu lyssnar jag på Pang Prego. Jag är lite kär i Jesper. [ I walk on the slang! ]

Dagens iaktagelse:
Damen som stod före mig i Flygfyrenkön hade köpt en förpackning
med
Pricke korv. Inte prickig korv. Pricke korv. Det tyckte jag var sött.


Städa städa varje fredag...

Idag har jag träffat min klass. En av dom var han som satt och sov framför mig på en föreläsning häromdagen. Lär nog bli intressant. ^^, Det blir nog grymt sjukt tungt att komma in i pluggtänket i början. "Använd fem begrepp som du hittar i litteraturen och diskutera dom med dig själv och reflektera kring...yadayada.." Den sista halvtimmen var jag så utsvulten så jag hängde inte med ett dyft. Men detta ska nog gå bra. Om Ingdrid the darrtant klarar det så kommer jag klara det ännu bättre. ^^, När jag kom hem från skolan så svepte jag in på bokhandelen och inhandlade offertmappar till alla mina kopierade sidor och ett hålslag. Och nu sitter jag här med massor att göra. *Stor tung suck* Ska bara vänta på att blodsockret höjs av den dära biten lasagne jag åt för tio mintuer sen...

När jag sätter mig här nästa gång så ska jag ha:
Diskat
Städat toaletten
Hålat och sorterat papper
Ringt lärarförbundet
Städat databordet
Rengjort spisen
Vispat citronfromage

Då får jag sitta mig här och titta ut en skrivare som
jag kanske ska åka och köpa imorgon.
Jag fick pengar av pappa igår. Tack!

Dödsångest

Just nu avundas jag Heath nåt så fruktansvärt. Panik. Ångest. Blä. Igårkväll låg jag som en nyfiskad fisk på land. Gasping for air. Skallebang. Varför är jag inte värd mer?

Brokeback mountain

Det var nog den dåligaste filmen jag sett. Mest på grund av att skådespelarna inte var äkta bögar tror jag. Dom kunde inte illustrera "äkta kärlek" eftersom dom förmodligen led sig genom kärleksscenerna. Dom kändes mest krampaktiga och "Let's get it over with!". Tänk dig T.R Knight iförd hudfärgad kroppsstrumpa!

Nu är Heath Ledger död i alla fall. Det dök upp i ansiktet på mig när jag startade upp internet imorse. Det stod att han dog av en överdos, vilket jag tyckte var ganska udda eftersom jag trodde han var bättre än så. Antideppressiva medel och sömnpiller. Stackars lilla barnet. Mest är det faktiskt synd om barnet.


image42


Pänk

Imorgon hoppas jag på pengar. Mycket pengar. A-kassepengar. Sen hoppas jag också på studiebidrag, pappabidrag och sen framåt helgen någon liten lön så jag har råd att petala tanläkarjävlen. Jag undrar om pappa har satt in några pengar. Om han ens tänkt göra det den här månaden. I hope. För hur ska jag annars klara mig?

Skolan gick bra idag. Lite småsnurrigt fortfarande men så kommer det vara ett tag framöver. Vi hamnade i samma grupp iaf [ vi 4 från Hallsta ] så nu kan vi hoppas på lite smidigare hemarbeten. Dvs : slippa åka in till Muppsala i onödan. ^^,

Jag pratade med Jeanette ikväll. John skrek i bakgrunden och va surig. Förmodligen för att han saknade sin älsklingsmoster med tillhörande morbror! Jonas och jag ska ta min rejserbil nästa helg och åka dit. Jag försöker få honom att bjuda mig på Hotellövernattning då. Han är inte sugen på det. Inte alls. Men jag ska lirka lite till. Det är väl mysigt? Om jag får välja nåt lite lyxigare än vandrarhemklass. ^^,


Så här fattig är jag:

image41

Mensverk

Imorgon är det min första riktiga skoldag. Paw rik-thitt. Föreläsning o shit i 6 timmar. Vadå träsmak? Varför hittar jag inte glädjen? Glädjen i att utbilda sig och utvecklas som människa? Faktiskt så tycker jag att det ska bli himla intressant att plugga genus, könsroller osv. Jag är nog rätt så jämställd. Faktiskt.

Idag gick jag en rejäl hurtrunda runt Skärsta. Jag gick ner och mötte Towe vid bibblan och vi slinkte in där och bad dom fixa böcker åt oss. Sen gådde jag över bron, runt gröna bussen, ner för lååånga backen, tillbaka till Tempo [ där jag shoppade bappelsinjos och keso ] sen tillbaka till backen, över lilla bron och så hem igen. Nu har jag iaf nått upp till mina 1o ooo steg idag igen. Så bra jag är. ^^,


Fidfytte

Jag har just spenderat en timme i telefon med Towe. Vi pratade litteraturlista. Vi ska ner till bibblan imorron och se hur många av böckerna på listan man slipper köpa.

Pappa ringde idag om bilen som vi lämnade in för reparation i fredags. Det dröjer lite extra tid eftersom lysena satt helt löst. =(  Åh min lilla bäbis! Men stegräknaren blir glad i alla fall.

"Singing bee"TV3 är nog det värsta programmet som finns. Konstiga [förmodligen inhyrda] människor sjunger fult och fel. Det blir bara skränigt.


Eureka!

Vi har kollade på "Race to Dakar" med Chaley Boorman innan jul och "the themesong" är för jävla härlig. Letat som en tok I have. [ Yoda ] Igår hittade jag den! Kvällen var räddad. Så idag ska jag pumpa min mp3 full med shwinging mjukajk och ge mig av på promenix till Hälledal. Lagom tills Jonas har motorcyklat klart så at jag kan få skjuts hem. ;) Idag är är det vår. [ I love ]

http://www.youtube.com/watch?v=Fatr4h25yE4

Let's dance

Varför släpper inte Let's dance orkestern en platta!?

Shutdown

Mitt huvud är som en trasa. All info som matats in i min skalle får inte plats i min ullegullehjärna. Jag funderar på att ta en promenad till Hälledal om Jonas är där. Jag behöver få ligga och prata lite med honom. Ligga och slappna av. Ta bort all stress. Och tanken på alla jävla surgriniga studievägledare. Akta er så jag inte skickar Bente på er! *Grrr* Jag tror det kommer bli ett helvete i alla fall. Happy thoughts part II.

Skallebank

Jag har en grym huvudverk pulserande innanför tinningarna, en mage som bubblar som en dricksvattenbubbeldespensor och så mår jag illa i den. Dags för [ da da da daaa! ] Ipren & Alvedon! Jag kan ju inte spendera min första skoldag med att må piss. Inte om man ska sitta still och lyssna på tant i 2,5 timmar. Nej nej nej. Om fem min åker jag och hämtar Towe. Think happi thoughts!

Färdighurtat

Idag gick jag för långt. Oh no!

image39

Hurtgurka

Jag tog mig en promenad bortåt Skärsta och kollade 'fall Jonas buss stod kvar  hos hans mormor. Det gjorde den. Så nu ligger stegmätaren på 77o7 steg [ varav 5346 areobicsteps - tydligen? ] , jag har gjort av med 464 kcal [ dvs 29.5 g fett ] och jag har gått 4.93 km. Avancerat shit. Men 4.93 km är väl inte alls mycke? Nu blev jag besviken. Men nu har jag nåt att sträva mot under morgodagen. Jag ska till pappa och måla då så jag kan ta ett par vändor på stallgången. ^^,

Tröttmössa

Jag sov nog inte bra inatt. Jag fick för mig att Jonas väckte mig och sa att han skulle till tandläkaren. Då var jag ju tvungen att ligga och passa på honom halva natten. Så sjukt.

Jag fick en stegräknare igår. Av Jeanette & familj. 4oo kronor kostade den tydligen. Så nu måste jag ju gå utav bara helvete. *gäsp* Vad ska jag göra? Sova middag? Nä, jag ska läsa lite om Tito Beltrans rättegång...

UNDERSKATTA ALDRIG DVÄRGAR FRÅN CHILE!


I kill you!

Igår var jag hos Carro och fikade nästan hela dagen. Vi hann med ganska mycket. Och mitt i alltihopa så skrek Noah plötsligt "Niiinna!" innifrån sitt rum. Och jag rusade, som den smidiga gasell jag, är in till honom där han satt med legobit i vardera handen och ropade mitt namn! MITT namn! Åh halelulja. Resten av eftermiddan spenderade han sen med att gasta efter mig så fort jag var utom synhåll. Det var så kul, men jag försökte faktiskt engagera mig lite i Carro också. ^^,

Nu har jag tröttnat på min skola. Redan, utan att ha börjat. Pratade med Towe som hade pratat med UL och det kostar 22o spänn tur o retur till Muppsala. Utan stadsbussar. Så vi tar bilen. Och så pratade jag med en otrevlig människa på studievägledningen. Hoppas att nån av oss får byta. Det skulle bli så mycke lättare att ha nån, och speciellt om den någon är Towe. Lättsammare.

Jag visade "Achmed the dead terrorist" på youtube för Jonas idag. Han hade inte sett den. [ Silence! I kill you! ] Sen hittade vi ju "Melvin the superhero" också. I löv. När vi var hemma hos Kerstin o Bjarne i lördags så satt riktiga Melvin i mitt knä och vi kollade på bilrejsing på TV. Plötsligt for hans finger upp och började gröta runt i näsan. "Men vad gööör du?" sa jag och han flinade "Snowrkråååka! Du får smaka!"  The cirkle of trust.

Hurra nu är våren kommen!

[ jag kan inte få ur dom där Stangelisungarna ur huvudet - Hurra nu är våren kommen - det är vår nu! ]

Solen sken som fan när jag gick upp. - "Aha, jag har smutsiga fönster." - Snart ska jag promenera till Carro. Vi ska kaffa lite. Det ska bli skönt med lite sol på näsan. Jag har städat hela dagen, beställt kläder och letat terminstider på www.uu.se. Jag hatar www.uu.se. Riktigt usel info.

Nu ska jag piffa till frisyren. Jonas kommer sen, då blir det korvstroganoff. Jag har typ tolv förpackningar tomatkross i kylen. Jag ringde fresten till Coop i Östhammar och fick tala med en mejeriansvarig. Så när jag åker på återbesök till bilbesiktningen så ska jag in och hämta ut två nya Valio. Om jag vågar... *kräk*

Kräkmage

Igår när vi var i Östhammar så handlade jag två tetror Valio yoghurt vanilj. Jag tyckte kartongerna såg lite uppspärrade ut när jag kom hem, men jag tänkte att det berodde säkert på värmeväxlingen från kyldisk till varm bil till kallt igen. Och nyss när jag skulle käka frulle och stoppade in skeden i munnen så kräktes jag nästan. Det smakade maskrosvin. Jäst vaniljyoghurt med kolsyra. Fy fan. Så jag käkade havregrynsgröt istället. Det var säkert Guds sätt att säga "Ät havregrynsgröt din onyttiga stackare!"

Jag har försökt få tag i en vettig människa på UU idag, men det var en omöjlighet tydligen. När jag till sist kom fram till antagningsenheten så hänvisade hon mig till studievägledarna. Så jag ringde dit. Men rösten hänvisade till en sida på internet med deras öppettider. Så jag gck in där och såg att dom började v3. Vad är det för vecka nu? TVÅ! Att dom ens kan fundera på att inte finnas till för oss nu såhär i panikstarten! Jävla as!

Kolla kolla!

image38

En beeebis!

Easthammar

Dit var jag med min bil, och Philiph idag. På besiktning. [ av bilen - inte bögen! ] Det blev en fucking-jävla-ap-tvåa. Nån bromsstång och vänstra halvlyset som hade ramlat av och flygde huller om buller tydligen. Då undrade jag ju frustrerat varför det blir så, att det bara lossnar plötsligt utan nån märkbar kollision eller liknande. Det hade Philiph svar på. "Det måste vara det här milda vääädret!" Jag tror inte han fattar vidden av sin humor ibland. ^^, Sen åkte vi och fikade på Maddickencafét. Han käkade macka och jag en morotskaka. Och kaffelatte med hasselnöt. Det var heaven. Men eftersom jag knappt har ätit socker alls i år, bara massa morötter, så krullade sig tungan av allt det söta. Känner av det fortfarande. *risp rasp* Sen åkte vi till Zimzalabim och Coop. Jag va helpigg och Philiph va heltrött. Socker har den effekten på honom tydligen. [ ?! ] Nu ska jag packa upp och sen ska jag gå en guiltypromenad och jobba bort morotskakan.

Igår ringde dom från Uppsala universitet och hälsade mig välkommen och undrade om jag ville fråga något. Det ville jag inte. Men det va väl en trevlig gest. Men Tove ringde också igår och tydligen ska vi inte gå samma. Eller jo, samma fast tvärt om varandra. Surt! Så nu ska jag försöka få henne att byta så hon kan gå med mig. Så jävla skönt det hade varit om vi hade kunnat åka bil och dela på bensinen. Ty, bensin är dyrt!

Snurr snurr

Gårdagen flög förbi i en enda röra. Det är ganska kul med fullspäckade dagar. Först gick Jonas och jag en promenad i duggregn. Knatade förbi Snödroppen och hämtade mina foton som jag har glömt hur många gånger som helst. Det va kul. Sen ner till bokhandeln för att kolla efter almenacka och skolblock. Men det bidde ett födelsedagskort till Denice och lite lotter istället. Vi gick hem igen i blixthalkan. Jonas hade lovat att hjälpa mig med lampkollen på min bil inför besiktningen imorgon, dessutom skulle han avlägsna lamporna ur dimljusen. Men det gick inte. "Anlita legetimerad Vovloverkstad" stog det i instruktionsboken. Fan heller. VI åkte till Hälledal och baxade in den i garaget och upp på små klossar och Jonas krypte unde roch fixade biffen. Åh min lilla biff! ^^, Bjarne stod bredvid med kryckan i högsta hugg och skrämde upp mig om hur illa det var. Men Jonas kan allt. Lite kaffe och sen hem och stressäta. Mamma och jag skulle in till Becca & Natta och titta på bäbis. Philiph hängde på. Jag köpte almenacka och block där istället. Bäbisen var jättesöt. Riktigt stora mörka vakna ögon [ men han somnade emellanåt ] och han var så liiiten. Jag vill också ha en!

Nu ska jag gå ner o tvätta lite. Gå en kvarts hurtpromenad tänkte jag. Men min Mp3spelara var ju såklart urladdad så då satte jag  mig här en stund. Men nu ska den väl hålla tycker man! Tjofräs!

Hälsohelg

Helgen har bestått mestadels av skidor, grönt te och morötter. Skidorna var iof bara på tv. Men morötterna och det gröna teét var live. Fast jag köpte Roibos te igår och det var mycke godare. Men jag tror i alla fall att vi har knaprat i oss ett kilo morötter i var. ^^, Jag sov till 11.oo idag, sen petade han mig i ryggen och tyckte jag skulle gå upp. Men jag hade en sån fantastiskt underhållande dröm! ^^, Jag snattade ett kastspö på järnhandeln. Det va så hiiimla verkligt. Jag beställde en besiktningstid igår också. På torsdag i Östhammar. Sen är det bara en vecka kvar tills skolan börjar. Scary. Vi ska fuska till bilen lite så den går igenom. Lagligt fusk dock. Byta glödlämps och tvätta den. Det är oerhört irriterande att dom har tatt bort slangen i tvätthallen på OKQ8 faktiskt. Min bil lär inte bli ren av nån liten flubberborsteputsning. Inte som den ser ut nu.

Dagens fråga: Har Marie Svan limmat ihop käkarna?

Ingla och Jonas sjunger : "Oo de lally oo de lally hoppsan vilken daaag!"


Janwari

So far so good. Jag isåg alldeles precis att jag ska börja i skolan. Jag ska sätta mig i en svettig buss och åka tråkvägen till Muppsala [nästan] varje morgon och sitta och vara djup och trevlig med en massa örttedrickande, pretanchösa [ nej jag vet inte hur det stavas] Muppsalastudenter med konstiga luggar och långa halsdukar virade runt deras halsar. Oh the fördoms! Det kommer säkert bli jätte jävla bra. Jag är ju bra, så vafan kan jag vänta mig lixom. Det största problemet med skolan är väl att det blir rusikgt dyrt att köpa hus. Inte dyrare än i vanliga fall, men det drabbar min [ vår ] ekonomi eftersom jag inte har så mycke att spela med. Tur att han har det.

Nu ska jag sätta mig och skriva mejl till försäkringskassan, kommunal, alfakassan och a-kassan. Kanske AMF också. Efter det ska jag ringa Carro om jag kommer ihåg det. Tjofräs!

Gott nytt år ditt gamla får

Inatt drömde jag att jag skulle börja praktisera på Holmens. Huga!

Igår var den bästa nyårsaftonen på lääänge. Jag städade bort julen och läste "Harry Potter" om vartannat tills Jonas vaknade, duschade och kom hit. Då fixade vi med maten [ lax&räkröra på bröd - oxfilé & potatisgratäng ] och porrade oss lite på www.hemnet.se . [ JAG VILL HA ETT LITET HUS! ] Efter maten gick vi promenad i snöslasket. Folk sköt raketer som galna och Jonas blev minst sagt upprörd om hur samhället har blitt - att folk inte kan hålla sig till klockan oo.oo utan måste hålla på veckor i förväg. Sen skyllde han det på alla dåliga TV-program. ^^, När vi kom hem fikade vi på kaffe & gino och underhöll oss med "Heartbreak hotel". Se inte den. Den va rolig men irriterande kass. Efter det mådde vi lite illa båda två men lyckades iaf smälla i oss en halv hummer var innan Jan Malmsjö började gasta. Kerstin ringde också och önskade gott nytt år. Sen smällde vi champagne [ äkta! ] på balknogen och tittade på raketer.

Jonas mage var i uppror inatt så han ligger fortfarande. Och ute är det snöstorm. Och jag är sugen på pangkaka.

GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0