Döden

Idag pratade jag för mycket med Jonas. Han blev nog besviken. Vi är så olika. Vi har så olika syn på livet. Såklart är hans sätt bättre. *martyr* Helvete helvete helvete! När han gick började jag klä av julgranen. Christmas is fucking over.

För hon har oxfilé i sitt hår ...

Jag har precis styckat oxfilé. Jag tror att jag är såndär fuskvegeterian som käkar fisk och fågel. Jag har lite svårt för rött kött. [ Anna Skipper skulle varit stolt! ] Nu ligger det i alla fall ett par bitar och marinerar sig i kyskåpet. Resten hamnade i frysen. Fyra påsar blev det på en oxfilé a 2oo krownor. Inte så farligt.

Jag såg den på systemet! Men jag utbrast inget. Ställde mig inte ens i den kön. Oh ditt lilla bögas! ^^, Och på Konsum stod det ett monster från mitt förflutna bakom mig i kön. Men det låtsades jag inte om. Jag är faktiskt vuxen och underbar nu. Jävla asgam!

Rascal Flatts - Life is a highway
image37

Sista fredagen på året

Jag är så sugen på att krypa ner i sängen och sträckläsa min Harry Potter-bok. Men då vet jag att jag kommer bli så livrädd att jag inte kommer kunna somna. ^^,

Imorron är planen att jag ska åka till pappa och måla klart väggen. Jag orkar inte bara sitta inne och hänga i alla fall. Först måste jag handla pärm till mitt nya projekt och så ska jag på systemet och handla öl och "sånt" till nyårsafton. Hoppas lilla bögaset jobbar då. "ÅH LILLA SVÄGERSKAN!" ^^, Tänk att folk kan visa sig att vara bögar bara sådär. I like!



image36

Har du sett min bjällerklang!?

Idag började jag städa undan lite jul. Min förhoppning är att det mesta ska vara borta innan nyår. New fresh start. Den här nyårsaftonen har jag himla stora förhoppningar på. Och året som följer också. =)

Ikväll åkte Jonas och jag till Röckstaoch hälsade på hos hans syrra med familj. Syrran var inte hemma, men mannen och barnen var. Melvin var jättestrött och gnisslade lite i gångjärnen emellanåt. Dom fick julklappar [ Bilar-filmen & en Blixten McQueen-bil som lät till Melvin. Prinsessringar & ett Bamsespel till Ebba. Och en pruttkudde till båda två. Allt gick hem. ] Vi fikade morotstårta och Ebba delade ut hallongrottor till alla som ville [ och inte ville ] ha. Vi pysslade lite med allt möjligt och åkte därifrån vid niotiden. [ Slutet var nära. ] Vi åkte förbi Jonas föräldrar och hämtade hans bil och julklappar från Röckstaborna till oss som dom hade skickat med hem på  julafton. Jag fick en IKEAskål som jag tänkt köpa länge. Och Daim. ^^,

Nu god natt. Imorron jobb. Sen myshelg. Efter det gott nytt år.

Hangover

Juldagen är en lång baksmälla. Det är kallt, rått och dystert. Allt mys är över. Nu är det bara en lång väntan på nyårsafton, som innebär lite extramys, och sen är det 1:a januari och det är dags att börja om på nytt. Nytt år och nytt liv. Som vanligt. Mitt lär ju förändra sig radikalt.

Dagen innan julafton.

Förutsättningarna för julafton var horribla. På kvällen ringde Helene mig och grät över att alla skiter i henne, och över att hon känner att mamma egentligen inte vill vara där på julafton. Hon hade tydligen bestämt att vi skulle äta klockan fem och "glömt" att tala om det för mig. Jag förutsatte då att vi skulle äta som vanligt mellan tolv o ett. Så kunde jag åka hem till Jonas och fira med honom när han slutade klockan två. Men då blev det kalabalik över att hon hade köpt så mycke mat och att ingen ville komma. Det var ju meningen att Jeanette med familj skulle komma men hon bestämde i sista sekunden kvällen innan att dom inte skulle göra det. Jag fick i alla fall sitta och medla via telefon mellan mamma och Helene. Ringa fram och tillbaka. Ont i maggropen. Helene sa åt mig att bestämma en tid som vi skulle äta på och då sa jag ett. [ i efterhand nu inser jag att det hade varit ett bättre beslut att sagt i från, att dom fick äta när fan dom ville ] Vi är ingen trevlig familj. Vi tycker inte om varann [med vissa undantag] och vi kan tydligen inte kommunicera med varandra. Aldrig mer jul. Just nu känns allt som ett öppet sår.

Julafton

Började med att Jonas gick till jobb och jag somnade om. Dusch. Åkte en sväng förbi pappa och lämnade julklapp. Sen hämta mamma och åka till Helene runt tolv. När vi klev innanför dörren fräste Helene åt oss "Ska ni ät nu?!" Jävla skit. Alla var sura utom barnen och jag. Vi åt, sen lockade jag Emilys hår och sen kom tomten. Tomten lättade upp stämningen lite. När han gick runt halv tre så ringde Jonas och sa att han skulle gå hem till mig och vänta på mig. Vi öppnade vi resten av klapparna och sen fick jag fick äntligen åka hem. När jag öppnade dörren slog värmen emot mig. Jonas hade tänt ljus, satt igång julmusik och skuttade fram till mig iklädd tomteluva. "Hej hej!" och då var det jul. Vi såg på Kalle, lagade mat, åkta iväg och tände ljus på min farmor & farfars grav, hans farmor & farfars grav och hans morfars. Sen var det Karl-Bertil, glögg, pepparkakor och sista "Nissene på låven". Så var det dags för julklappsutdelning.

Ingla
Harry Potter och dödsrelikerna [ av mamma hos Helene ]
Pannkaks & ägghjärtform [ av Helene hos Helene ]
Eltandborste [ av Jonas mamma & pappa ]
1oolapp [ av Jonas mormor ]
2 bingolotter & en bingojulkalender [ av Jonas ]
Holmens-jävla-boken [ av Jonas ]
Två XXX-plojgrejjer [ av Jonas ]
Spinninkort, gå-skor eller annat nyttigt  som Jonas betalar [ av Jonas]

Jonas
Däcktrycksmätare [ av sin pappa]
Verktygsskruvaregrunka [ av sin mamma & pappa ]
5oolapp [ av sin mormor ]
Balansbräda [ av mig ]
Två fårfällar från IKEA [ av sin mamma & pappa ]

Sen var det kväller och den avslutades med lite Lasse Åberg och tårta med tomtebloss.
Ja må han leva! För Jonas fyllde 32 år.

Löning

Idag fick jag lön, en jättebra lön om jag får säga det själv. Sen handlade jag mat + nödvändigheter för 7oo spänn. ^^, Men nu är alla räkningar betalda och jag kan slappna av en månad till. Det var inte alls meningen at jag skulle sätta mig här. Jag håller på och julstädar, jag gjorde en "att göra-lista" imorse och jag försöker hålla mig till den. Fast jag va ju tvungen att käka middag...och då passade jag på att kolla upp lite grejer. Och nu sitter jag kvar fastän jag inte borde.

Gjort:
Ta ut pengar
Ta ut kyckling ur frys och lägga den i marinad.
Fixa med hyacinterna.
Plockat tvätt.
Dammsugit det nödvändigaste.


Kvar att göra:

Kolla recept på kavring.
Slå in paket till Jomjom.
Tömma papperskorgen.
Rensa på badrumshyllorna och torka av dom.
Fixa till Fannys "present" samt mecka ihop delar av Kim & Jeppes presenter.
Göra nåt snyggt till glöggflarrorna vi ska ge diverse svärföräldrar och svägerska.

Så nu drar vi ett djupt andetag och tar oss i den berömda kragen.
[ Philiph kanske ringer så åker vi till Älmsta och handlar lite till - I hope! ]

Flygfyren

Idag handlade Jonas och jag på flygfyren. För SEXTONHUNDRA SPÄNN! Det är mycke. Julskinkan alone kostade över 3oo. Men ska vi ha julmat så ska vi ha det ordentligt. =)
 
När vi kom hem käkade vi kyckling och sen gick vi och la oss. Jag somnade. Två timmar sov jag sa han. Så inatt lär jag inte sova så bra. =P

Vi har också börjat titta på "Nissene på låven". Vi har hunnit till avsnitt 14. I love Asbjörn! ^^,

I vår vackra vita vintervärld...

Frost rockar. Frost är vackert som snö men inte lika halt som is. Rocka fett! - som Lasse Holm skulle ha sagt. Jag sitter och dricker varm choklad och käkar kalkonmackor till frukost. Jag gick upp o7:11 för att kunna börja tvätta i tid. Jag hinner nog tvätta mina stolsöverdrag också innan jag måste hurta till jobb. Jag är bjuden på jullunch där idag och sen ska jag jobba eftermiddagen. Jag tänkte försöka tvätta hela mitt sofföverdrag också på lördag. Får se om jag får på det sen. Tänk om det krymper ... =/

Jag har blandat ihop Carro & Ebbas julklappar. Dom är ungefär lika stora och jag har skjutit upp att sätta på namnlappar för att dom inte blev tillräckligt snygga! Tänk om Carro får vackra små prinsessplasringar från KappAhl och Ebba får Carros klapp. =/ Jag vill inte öppna och titta efter. Carros rasslar ju mer när man skakar på den...Ingla ska undersöka.

Ikväll ska Jonas och jag mysa. Mat, långpromenad i kalla vintervädret och sen mys i soffa med glögg under filt. Och jag hoppas vi kan titta på "Desperate housewives" ... om han sjunker så lågt ...

Granosämja

Vi har varit så osams. Inte fan kan jag rå för att han är så kass på att planera och kommunicera! Jag är en människa som behöver planera noggrant  [ tajmat och klart i minsta detalj - nu citerar jag! ] och om någonting ändras i min plan så får jag panikångest en stund. Jonas är en människa som inte vill planera , ta saker som dom kommer. Bestämma den 23e december vad han ska göra/befinna sig på julafton. Vilken innebär att jag mår tvärdåligt. Jag behöver veta saker i färväg. Jag är ingen avslappnad och spontan människa. Jag är planeringsHitler. Vi är så jävla olika. Och det tär. Och det gör ont. I mig. När han vägrar planera.

Vi va ute och huggde gran idag. [ i hurtfart eftersom han hade "glömt" tala om att först måste han hem till sin mamma& pappa o hjälpa dom att flytta på möbler - dessutom skulle vi låna deras bil eftersom den är bättre att frakta gran i. Men det hade han glömt fråga så den va ju naturligtvis inte där! ] Jag sprang som en skogsmulle och scannade av skogen efter den perfekta granen. "Oh christmastree, oh christmastree!" skrek jag medans jag pinnade på. Vi hittade en enmeters minigran till mamma och en hyffsad till mig. Sen blev vi osams igen. Det är inge kul. Fast det vete katten om han blir osams, det är nog mest jag. Jag trivs inte med mitt liv som det är nu. Jag vill inte fira jul längre. [Nu har jag skrivit av mig - tack för engagemanget]

Skidskytte

Idag är det en såndär kall ogästvänlig lördag. Jag har tvättat håret men det hjälpte knappt. Jag satte upp julgardinerna och det visade sig att dom var oranga. [ Orangea? ] Idag ska jag julstöka lite. Städa upp lite. Under lyssnande på "Glenn Killing på Grand/Berns" Jag har båda i datorn och jag brukar alltid städa så ofantligt bra till dom. [ Go go go ner på stan klubba sälar! ]

Julstress

Just nu blomstrar julstressen hemma hos mig, Mest på grund av Jonas. Han vet inte om han ska jobba på julafton och då blir jag nervös.

Igår var jag och började rotfylla en tand. 9oo spänn flög ut genom fönstret. Men jag vet iaf att jag inte lider av tandläkarskräck längre. Bengt är en underbar människa.

Jag kom in på skolan. Så 19:e januari bär det av mot Uppsala Universitet för 3,5 härliga år. Halelulja! [ Jonas kommentar: "TRE OCH ETT HALVT ÅR?! FÖR ATT LÄRA SIG BYTA BLÖJOR OCH SNYTA UNGAR!?" ]

Idag är det Lucia. Snart ska jag åka till jobbet och titta på alla minimänniskor i lussetågsutstyrslar.

God jul Sverige!

Och jag har granpanik. Måste göra lista på saker som ska ske innan jul...

Sunday morning

Julhandling blev det. Så att VISAkortet blöder. Jonas kom till mig igårkväll. Härliga bananer. Det va så skönt att bara vara där...tillsammans. [Oooh....fåglarna kvittrar och harporna spelar...mmm...] Jag slog in julklappar och han tittade på skidor.

Hur kommer det sig att det ALLTID är Gustav Svensson som
får flytta på sig när dom spelar sport eller botar cancer?!


Nu ligger han och sooover! När jag vaknade till imorse trodde jag att klockan va typ 7.3o kanske...nehej! 9.3o! Uj uj! Vi som skulle iväg o handla...men jag hyser inge större hopp om det. Klippa honom skulle jag hinna också. Och Emily fyller nio. [dagen hon föddes minns jag väl, då var det SNÖ!] Nu ska jag gå in och peta lite på honom. PUSSHEJ!


Täby Centrum

Dit ska jag imorgon. Fast jag kanske inte borde säga så. Peppar peppar ta i trä. [vitpeppar alltså] Jag fick en tusenlapp som shoppingpengar av pappa som lön för måleriet. "En kan du få i alla fall..." sa han när han bläddrade mellan sedlarna. Tänk dig att vara ekonomiskt oberoende. Det vore nåt det.

Jag har suttit och installerat om ett spel på datorn. Jag ville "börja om"...och alltid när jag gör sånt så går det snett. Att jag inte lär mig? Nu så funkar ju spelet naturligtvis inte. [aggro!] Jag har suttit och installerat 4 olika cdskivor i säkert fyra omgångar. Nu lägger jag ner. För imorron ska jag till Mecka. [överallt där det finns ett Åhléns är Mecka]

Det sitter nån undergiven karl och smygraggar på mig på QX. Jag som endast är ute efter bögar. Men nu ska jag sova. Piss off asshole!

Fickmuck!

Jaha. Nehe. Sms imorse runt halv 8 "Och maugen bara fortsätter trassla..." så no no no no. No no julhandla. Och regnar gör det och håret är fett. Dock så åt jag en överjävligt stor portion havregrynsgröt till frukost. Det va positivt. Nu ska jag hoppa lite dusch, svälja lite vitpeppar, ringa Jonas och beklaga mig lite och sen förmodligen åka till pappa och måla. Om inte min mage börjar bråka. FICKMUCK!

Hopp om julshopping

Jag hade just en givande feletonkonversation med Jonas. Nu börjar han få feber. Men då får han fa-an trycka i sig en alvedon och hålla god min. Dessutom ringde min syrra mig i måndags och undrade om jag kunde kanske eventuellt möjligtvis vara lite barnvakt "på fredag" för dom skulle åka och julhandla. Men hon hade en massa andra alternativ som kunde hjälpa till också. Men jag har inte hört nåt om det och nu blev det som det blev med Jonas. Så självklart har jag dåligt samvete över att DOM inte kan åka och handla eftersom det nu inte finns nån barnvakt. Men vi måste ju också...Jonas ska köpa en vippbräda faktiskt. I helgen ska jag klippa honom också. Han och hans älskade hår. Stackars...han halar sig säkert ur det ändå. ^^,

Igårnatt låg jag och vred mig runt runt runt i sängen för att jag var så exhalterad över vår Muppsalaresa. I onödan. Inte kommer jag kunna sova mer nu inte. Nej nej. Men imorron SKA vi åka. Får jag magsjuka nu så tar jag livet av mig.
[ Gud vare lov! Halelulja! ]

image35
Ingla pratar öronen av Jonas....

John Lennon & Yoko Ono

... lyssnar jag på. Jag satte på julmjukajk och började grovstäda lite. Slängde in mig under diskbänken och trokade rent. Så jävla gött! Skurade min "soppås-hållar-hink" som har haft fullt mer ler/jordresten i sig sen jag tokplanterade på min balkong i våras. It's clean now! Och under diskbänken doftar det numera Mr Muscle citrus. Ska börja sortera bort lite onödiga prylar jag har. Det lär ta ett tag...tjipptjillevipp!



                              


Jag har käkat fem vitpepparkorn också. För att hålla alla magsjukebakterier på avstånd!

6:e mars

Det är så det känns. Våren är i luften och solen tittar fram. Det positiva med att solen håller sig borta är att man [ om man envisas med att ha svarta möbler precis överallt ] inte ser dammet lika väl som när den tittar fram. Nu har jag ont i magen. Fyfan om jag får magsjuka nu. Då tar jag livet av mig. Därför har jag inte ätit nån frukost. Då finns det inget som kan komma upp igen. ^^, I'm so smart!

Bonde-söker-fru-Fredrik

Fredrik, åh Fredrik. Jag tycker att det är så underbart att Fredrik i "Bonde söker fru" finns. Och att det finns någon som tycker om honom! Härliga bananer. Jag satt och tittade på ovanstående program  och plötsligt slängde dom en smula reklam i fejjan på mig. Då ringer telefonen, det är Carro. Som också tittar på Bönderna. Vi är helt eniga om hur söta dom är så verkar så kära allihopa. Åh, kärleken den kärleken! ^^,  Sen plötsligt så skrek hon i örat på mig: "Nu börjar det! - Hej då!" och jag satte mig och zappade mellan tv4 och kanal 5 [där gulle-Johnnie & Mattias pulade.] Sen började Leilas Jul. JAG VILL KÄNNA JULSTÄMNING FFS! Nästa vecka är det lussetågande på dagis. Har det inte kommit snö tills dess vet jag inte vad jag gör.
image29                        image28

No no no

No christmasshopping today, Maybe tomorrow. Eller inte. *so sad* Han ringde runt elva och va helt slut. Stackarn. Han låter så ynklig när han är sjuk. Jag berättade hur synd det var om honom och han höll med. Sen åkte jag och målade på lite vägg. Det går himla bra och pappa är så glad. Det värmer. Vem trodde att det kunde vara så mysigt att stå i ett iskallt stall, måla på en vägg och lyssna på hästar som klapprar med hovar mot golvet? Jag gav upp vid fyratiden och åkte och handlade kalkonsallad. Och ett trepack kinderägg till Jonas som plåster på magsåren. Nu kollar jag upp lite bloggar sen ska jag ringa honom igen och hoppas på att det blir julhandla imorron. SNälla håll en tumme för mig?

Före igår :::::>         <::::: Efter igår

Telefonterror

Nu sitter jag här och väntar. Väntar och väntar. På att Jonas ska ringa och säga "Hej ääälskipälsk, magen mår bra igen så nu kan vi äntligen åka till IKEEEA! Vi ska handla massa onödiga roliga saker! Ingen fara jag betalar allt!" Men döm om min fruktansvärda förvåning när telefonen började pingla nyss och det var CARRO. Hon ville bara tala om för mig att Trasdockorna var på TV nu. Vi hade en diskussion om det igår. [ Trasdockorna vs. Svampbob fyrkant ]. Sen la vi på. Så nu sitter jag här igen i spänd förväntan.


Åker vi inte och handlar idag så får jag ju iaf måla. Och då åker vi kanske imorron istället.


image24

Tillbaka till utgångspunkten

Jag har varit otrogen med blogspot ett tag. Jätteotrogen. Men jag tänkte återvända ett tag. Mest för att blogspot kändes så kallt och ogästvänligt.

http://anglafjant.blogspot.com/

Nu har Jonas fått ont i magen. Magsjuka eller bara äckelmagen som spökar. Jag hatar Jonas mage. [insidan - utsidan är jättegullig. Ullig och gullig!] Så vi kanske inte kan åka och julhandla imorron! Och då kommer vi inte hinna det aaaalls! Och jag gråter floder! Jag om till och med hade börja bli på lite bättre humör nu. Så typiskt. Snuttipluttinussnuss. Stackars karl.

RSS 2.0